vineri, 24 decembrie 2021

O aplicaţie de livrări rapide şi cost unic de 1 leu până la finalul anului a fost lansată recent de o cunoscută firmă de curierat.


FAN Courier a lansat serviciul FAN Delivery, platformă online de personal shopping cu livrare rapidă, destinată clienţilor care doresc ca produsele cumpărate online să le fie livrate într-un interval de 45-60 de minute.

Prin intermediul platformei, clienţii au accces la o gamă diversificată de produse - de la cosmetice la produse farmaceutice, flori, papetărie, cărţi sau produse de supermarket.

Auchan este primul mare retailer din România care se alătură platformei FAN Delivery, alături de alţi peste 30 de furnizori de produse care s-au înrolat deja.

Până la finalul acestui an, toate comenzile vor beneficia de transport cu cost unic: 1 leu.

”FAN Delivery este o soluţie care răspunde unei cereri nou apărute în piaţa din România – livrarea în aceeaşi zi, o rezultantă a creşterii apetitului pentru cumpărături online pe fondul diversificării cererii. FAN Delivery este o platformă independentă de FAN Courier, care beneficiază de know-how-ul pe care l-am acumulat în FAN Courier, dar are o abordare proprie, perfect adaptată noilor nevoi ale clienţilor. Este o companie cu propria strategie de dezvoltare, cu obiective clare pe termen scurt şi lung”, a declarat Adrian Mihai, preşedintele Consiliului de Administraţie al FAN Delivery, unul dintre fondatorii FAN Courier.

Platforma FAN Delivery este funcţională din această lună şi va fi dezvoltată în mai multe etape.

Pentru început, opţiunea de livrare va fi valabilă doar în Bucureşti, livratorii vor fi disponibili la orice oră (în funcţie de programul magazinelor - n.n.) iar livrarea se va efectua în maximum 60 de minute de la momentul finalizării comenzii.

În cea de-a doua etapă, compania îşi propune să se extindă în mediul urban relevant din România, în 2022 obiectivul fiind să acopere primele 10 oraşe mari din ţară.

Cum funcţionează FAN Delivery
Echipa de start a FAN Delivery numără peste 50 de livratori care îşi vor desfăşura activitatea într-o variantă hibrid, beneficiind şi de ajutorul curierilor FAN, atunci când va fi necesar.

Pentru livrare, FAN Delivery va folosi o flotă care include parţial vehicule FAN Courier, dar şi vehicule de la subcontractori. Livratorii FAN Delivery se vor deplasa cu biciclete, scutere şi autovehicule.

FAN Delivery este o platformă accesibilă tuturor companiilor, mari şi mici, care oferă produse şi servicii incluse în categoriile listate: Supermarket, Local & Sănătos, Florărie, Beauty & Care, Party Shop, Delicatese, Books & Gifts şi Electronice.

În lista serviciilor NU va fi inclus serviciul de livrare produse preparate gătite – mâncare, patiserie sau cofetărie.

Pentru a deveni vendor în aplicaţie, o companie trebuie să acceseze secţiunea ”Înrolare vendor” pe platforma www.fandelivery.ro.

Clienţii interesaţi să folosească serviciile FAN Delivery pot vedea lista vendorilor şi, implicit, a produselor ce pot fi livrate rapid după înregistrarea pe platformă sau din aplicaţia mobilă.

FAN Delivery este o platformă care acceptă plata online a serviciilor.

Persoanele care doresc să colaboreze cu compania din poziţia de livratori se pot înrola, de asemenea, direct din platformă, înregistrându-se în secţiunea ”Înrolare livrator”.

vineri, 17 septembrie 2021

Bonusuri săptămânale pentru clienții prepay Orange.

După o vară incendiară în oferte și soluții, utilizatorii de cartele pre-plătite ai companiei Orange au parte de o toamnă extraordinară în continuare.

Un bonus surpriză în fiecare săptămână în My Orange.

Plus 100 GB valabili 100 de zile, la activarea unei opƫiuni de minim 6 EUR credit.

Vezi ce mi se întâmplă mie în poza alăturată din punct de vedere al internetului mobil 😂

Mai exact, pe durata campaniei, clienții Orange PrePay vor activa un bonus surpriza dacă accesează săptămânal contul lor My Orange.

Un client PrePay își poate activa toate bonusurile oferite ȋn campanie, ȋn limita a maximum un bonus pe săptămână.

Bonusurile săptămânale au valabilitate de 7 zile și pot fi folosite împreună cu o opƫiune activă de minimum 5 euro.

În plus, clienƫii PrePay existenƫi primesc automat bonus 50 GB internet 4G la activarea unei opƫiuni de 5 euro credit din ofertă. Acesta poate fi folosit naƫional, cu o opƫiune activă de minimum 5 euro credit, iar ȋn roaming, cu o opƫiune de minimum 10 euro credit.

Bonusul poate fi folosit după utilizarea beneficiilor incluse în opțiunile activate.

Pe lângă toate aceste beneficii, clienţii PrePay au parte de minute şi SMS-uri nelimitate în reţea, minute şi SMS-uri naţionale, dar și opţiuni avantajoase în roaming.

orange.ro

Mai mult chiar, indiferent de opțiunea aleasă, toţi clienţii PrePay au acces la cele mai bune viteze de internet și cea mai bună acoperire mobilă, în cea mai bună rețea din România.

Recent, Orange România a fost recunoscută de Ookla cu premiile Speedtest Awards™ pentru „Cea mai rapidă rețea mobilă”, „Cea mai mare acoperire mobilă”, „Cea mai bună rețea mobilă” și „Cea mai rapidă rețea fixă”.


orange.ro

luni, 12 iulie 2021

Zile caniculare, reduceri faine @ Orange.

Recent, Orange a dat startul campaniei Mai cald afară, mai mari reducerile prin care oferă 1% discount pentru fiecare grad peste 15°C în magazinul online.

Ofertele disponibile sunt exclusiv online! Astfel că reducerile se aplică în cadrul magazinului online Orange la telefoane, tablete și accesorii din ofertă.

Concret, dacă temperatura este de 30°C, atunci reducerea aplicată la toate produsele din selecție este de 15%.

Pentru a beneficia de ofertă, este necesar să intrați pe site iar în partea dreaptă veți vedea un termometru care indică discount-ul oferit.

În cazul telefoanelor, reducerile se aplică doar la achiziționarea acestora cu abonament.

De asemenea, discount-ul se aplică și în cazul prelungirii contractului.

orange.ro

Iată câteva produse din campanie:
  • Xiaomi Redmi Note 10 5G - 704.53 lei (cu abonament Smart 15)
  • Oppo Reno5 5G - 1252.5 lei (cu abonament Smart Plus 20)
  • Oppo A72 - 521.92 lei (cu abonament Smart 15)
  • Nokia X10 5G - 1043 lei (cu abonament Smart 15)
  • Huawei P Smart 2021 - 574 lei (cu abonament Smart 15)
Există reduceri și pentru obiectele conectate & accesorii:
  • Tabletă Allview Viva H1003 LTE Pro - 710.43 lei (redus de la 954.77 lei)
  • Smartwatch Xiaomi Mi Watch Lite - 256 lei (redus de la 294 lei)
  • Căști wireless Oppo Enco W31 - 300 lei (redus de la 344 lei)
  • Oppo Watch 41 mm - 875 lei (redus de la 994 lei)
  • Samsung adaptor priză 25W, încărcare rapidă - 83.63 lei (redus de la 94.98 lei)
  • BigBen, căști true wireless in-ear - 65 lei (redus de la 74 lei)
Mai mult, aveți parte și de extra beneficii:
  • transport gratuit
  • retur gratuit
  • 3x valoarea punctelor Thank You
Puteți consulta oferta chiar aici!

marți, 22 iunie 2021

Cinci bănci vor distribui ajutoarele în schema HoReCa.


Privind analiza și selecția ofertelor de parteneriat ale instituțiilor de credit interesate în vederea implementării schemei de ajutor de stat prevăzută de Ordonanța de Urgență nr. 224 din 2020 privind unele măsuri prntru acordarea de sprijin financiar pentru îndeplinirea din domeniul turismului, alimentației publice și organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID -19, cu modificările și completările ulterioare

În urma procesului de analiză și selecție a ofertelor primite de la instituțiile de credit comisia din cadrul MINISTERULUI ECONOMIEI, ANTREPRENORIATULUI ȘI TURISMULUI a constatat următoarele:
  • Au fost înregistrate în total 11 oferte de parteneriat de la instituții de credit.
  • Din totalul de 11 oferte, 4 dintre acestea nu îndeplinesc criteriul: “să aibă cel puţin câte o sucursală în fiecare judeţ” iar în cadrul unei oferte nu a fost specificată îndeplinirea acestui criteriu, astfel încât cele 5 instituții vor primi decizie de respingere.
  • 3 dintre cele 11 oferte primite nu îndeplinesc si criteriul „să prezinte MEAT oferta de colaborare până la data de 16.06.2021 ora 17.00, prin email pe adresa dgas@economie.gov.ro, semnată electronic”.
Având în vedere cele menţionate mai sus, se admit 5 (cinci) oferte de parteneriat, acestea îndeplinind cerinţele și criteriile specifice de implementare a programului:
  • CEC BANK SA;
  • BRD GROUPE SOCIETE GENERALE SA;
  • BANCA ROMÂNEASCĂ SA;
  • BANCA TRANSILVANIA SA;
  • BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ SA.
Cine poate primi bani
Prin cadrul schemelor de ajutor de stat pentru industria ospitalității, sunt eligibile pentru primirea finanțării următoarele coduri CAEN:
7911 Activități ale agențiilor turistice;
7912 Activități ale tur operatorilor;
7990 Alte servicii de rezervare și asistență turistică; inclusiv ghizii de turism care desfășoară activități conform acestui cod CAEN.
5510 Hotel și alte facilități de cazare;
5520 Facilități de cazare pentru vacanțe;
5530 Parcuri pentru rulote, campinguri și tabere;
5590 Alte servicii de cazare;
5610 Restaurante;
5621 Activități de alimentație pentru evenimente;
5629 Alte activități de alimentație;
5630 Baruri și alte activități de servire a băuturii;
8230 Activități de organizare a expozițiilor, târgurilor și congreselor.

duminică, 13 iunie 2021

Rewards via Revolut. Reduceri si cashback pentru utilizatori.

Faci cumpărături la magazinele online?

Ți-ar plăcea să primești bani înapoi din valoarea cumpărăturii, 100% garantat?


Revolut pune la dispoziția utilizatorilor două tipuri de rewards, reduceri și cashback.

Prima categorie le oferă utilizatorilor o reducere la un anumit comerciant atunci când efectuează plata utilizând Revolut. Utilizatorii trebuie doar să cumpere produsul din magazin prin intermediul aplicației Revolut sau să utilizeze un cod de reducere.

Cea de-a doua categorie, cashback, le oferă utilizatorilor bani înapoi, un procent din valoarea plătită atunci când au plătit la comerciantul partener folosind cardul Revolut, în perioada în care oferta este activă.

De exemplu, în martie aveam abonamentul Wow 5 la Vodafone, apoi l-au retras din oferta lor. În Aprilie l-am plătit cu Revolut și nu cu Banca Transilvania. După 5 zile am primit o recompensă din partea Revolut, conform pozei de mai sus.

De ce sa folosesti Revolut?
  • Conturi curente in aplicatie in lei si alte 25 de monede.
  • Schimburi valutare la cursul de schimb valutar interbancar, in limita a 20.000 lei pe luna. Importanta este ORA la care faci schimburi valutare. Daca este de genul “during market hours”, comisionul Revolut este de 0.5% peste rata interbancara.
  • Aviz celor care prefera City Break-urile: evitati sa schimbati in weekend, pentru ca Revolut isi adauga o marja suplimentara de 0.5% pentru valutele principale si 1% pentru restul.
  • Posibilitatea de a cheltui bani oriunde in lume, in 150 de monede, cu un card multi-currency, care face conversia valutara automat la cel mai bun curs de schimb de pe piata. Daca pleci in afara si faci plati la POS sau scoti bani de la ATM, la intrebarea in ce moneda doresti debitarea cardului, alege intotdeauna moneda acelei tari. Este cel mai bun curs. De exemplu, pleci in Turcia si faci o plata in lire turcesti. Daca ai lire turcesti in cont, iti ia din contul de lire turcesti, altfel iti converteste leii din cont la cursul pietii. Daca nu ai nici lei, va lua din alt cont sau iti va spune ca ai fonduri insuficiente.
  • Transferuri gratuite catre orice cont bancar din lume in 25 de monede, la cursul de schimb valutar interbancar. Revolut este un ajutor subit in familie: daca vrei sa transferi bani unui alt posesor de card Revolut, transferul este instantaneu, oriunde s-ar afla, oricand in moneda dorita.
  • Retrageri gratuite de la orice bancomat din lume, in limita a 800 lei lunar. Sau comisionate cu 2% peste aceasta valoare.
  • Siguranta de ultima generatie: activezi si blochezi cardul direct din aplicatie, activezi-dezactivezi localizarea platii prin GPS, activezi-dezactivezi banda magnetica din aplicatie pentru a nu fi clonat cardul, activezi-dezactivezi optiunea de a face plati online.
  • Este util oriunde ai de facut plati valutare, mai ales ca aceasta este gratuita. De exemplu, iti poti plati promovarea de pe Facebook, Instagram, Linkedin, etc folosind Revolut.
  • Notificari automate dupa fiecare plata.
  • Bugetarea si monitorizarea cheltuielilor pe categorii. Concret, ai idee pe ce cheltui atat de mai multi bani 😂
  • Socializare cu Revolut via Split Bill: momentul in care la restaurant o persoana plateste cu cardul pentru toata lumea.
  • Auto-exchange, cand aplicatia iti cumpara valuta la cursul setat de tine.
  • Economisesti dulce incetisor la fiecare tranzactie. Tranzactiile pot fi rotunjite si diferenta transferata intr-un vault.
  • Cardul “disposable” este util pentru plati pe site-uri mai putin sigure sau pentru Amazon si Alibaba, fiind un card virtual folosit pentru o unica tranzactie.
  • Asigurare de calatorie direct din aplicatie.
  • Asigurarea dispozitivului folosit.
  • Daca ai poprire pe conturile din Romania.
  • Daca iti place sa faci cumparaturi online si sa beneficiezi de Rewards (Recompense)
Revolut a lansat funcționalitatea Rewards pentru utilizatorii Premium și Metal in iulie 2020. Acum aceasta este disponibila si utilizatorilor Standard.

Comandă-ți cardul Revolut acum! Înscrie-te cu link-ul meu de mai jos și bucură-te de produsele preferate din tranzacțiile cu Revolut: https://revolut.com/referral/?referral-code=valents8ep!JUN1-24-AR-H1

Iti creezi un cont. Iti scanezi buletinul pentru a-ti confirma identitatea si apoi iti faci o poza de profil.

Iti deschizi un cont curent in lei. Alimentezi cardul Revolut cu 50 lei folosind cardul tau de la banca ta din Romania, fara comisioane. Comanzi cardul in format fizic si imediat poti sa faci plati online.

Livrarea cardului te costa 28,58 lei (4,99 lire sterline). Cardul l-am primit via Fan Courier. Sau in zona rurala poate ajunge in 10 zile lucratoare cu Posta Romana.

Primesti un cont IBAN pe numele tau din partea LIBRA BANK Romania.

Înscrie-te acum pe https://revolut.com/referral/?referral-code=valents8ep!JUN1-24-AR-H1 și bucură-te de Recompensele Revolut care te ajută să primești mai mult din lucrurile preferate, deoarece vei economisi bani pentru brandurile de top și cumpărăturile zilnice. Revolut selectează ofertele de cashback și reduceri de la branduri, apoi îți recomandă recompensele care cred că îți vor plăcea.

sâmbătă, 3 aprilie 2021

Despre liberalizarea pieţei de gaze & energie electrică ..

ANRE îndeamnă românii să-şi schimbe furnizorul de energie electrică: Sunt diferenţe de 130 de lei la factură, cita Adevarul.ro în 28 dec. 2020.

Pentru că "energia electrică va fi, de acum înainte, mai ieftină pe piaţa liberă decât pe cea de serviciu universal, astfel că oamenii ar trebui să încheie noi contracte pe piaţa liberă dacă vor preţuri mai mici", a declarat, Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele ANRE.

Daca ești client Enel și ești trecut în piața concurentiala deja, nu trebuie să mai nimic.

Dacă ai uitat unde ești, in concurențial sau reglementat, uită-te la ultima factură, în stânga sus. Dacă scrie Factură piață concurențială e clar că ești in concurential. Dacă nu scrie, înseamnă ca ești la reglementat. Ai 3 opțiuni:
1. Nu faci nimic.
2. Alegi o ofertă concurențială a Enel. Acum, cea mai bună e Enel Fix Online Salut.
3. Alegi altă ofertă, dacă nu-ți mai place Enel.

Nova Power & Gas, companie românească, activă pe piața de energie electrică și gaze naturale încă din 2007, vine in spijinul consumatorilor casnici cu o ofertă integrată de servicii, cu accent pe eficientizarea costurilor.

La Nova, contractarea are loc exclusiv online, iar tot procesul constă în câțiva pași simpli și intuitivi, fără drumuri în plus.

Activează serviciile online și alege să-ți schimbi acum furnizorul cu Nova.

Iată care sunt cele două avantaje majore de a fi abonat Nova:
  • Ocupă locul I în comparatorul de prețuri ANRE, cu cel mai mic preț la gaze naturale și au una dintre cele mai bune oferte de electricitate.
  • Contractarea oricărui serviciu oferit de Nova se face rapid, 100% online, cu rezultate foarte bune până acum.
  • Poți încheia un contract de Energie electrică, Gaz sau Energie electrică + Gaz.
Descoperă cele șase avantaje ale serviciilor Nova:
  • Schimbarea furnizorului se face online: totul este gratuit, transparent, fără întreruperi și fără riscuri
  • Economiile anuale pe care le poate face un consumator casnic pot ajunge și la 1.000 lei față de prețurile plătite înainte de liberalizare
  • Calculator de ofertă integrat in site, pentru a calcula prețul total, cu tarifele de transport și distribuție incluse, pentru fiecare localitate
  • Contractarea ofertei de gaze sau electricitate se finalizează exclusiv online, în câteva minute, chiar și de pe mobil, cu documentație simplificată
  • Pachete de servicii variate, toate cu preț fix garantat
  • Rețeaua de distribuție rămâne aceeași, clientul nu resimte nicio diferență în furnizare, cu excepția costurilor mai mici!
vreaulanova.ro

PS. clienții se bucură în continuare de prețuri fixe, garantate pe o perioadă de 6, 12 sau 24 de luni.

marți, 9 martie 2021

Testare gratuită Yoxo 30 de zile. Ofertă valabilă până duminică, 14 martie.

Despre Orange Yoxo, primul abonamentul 100% digital din România, am scris AICI.

Acesta a venit cu o serie de avantaje față de un abonament clasic:
  • nu are o perioadă minimă contractuală;
  • dacă nu consumi tot netul din abonament, la final de lună primeşti banii înapoi pe ce nu ai consumat, sub formă de reducere pe următoarea factură sau direct pe card, dacă alegi să închizi abonamentul;
  • poți modifica abonamentul și accesul la roaming în zona SEE sau poți activa opțiuni extra, în fiecare lună.
  • utilizatorul are control mereu pe telefon, direct din aplicația mobilă, disponibilă 24/7, pentru AndroidiOS, AppGalery;
Până pe 14 martie poţi activa abonamentul Yoxo cu o perioadă de testare de o lună. Mai precis, 0 lei în primele 30 de zile. Dacă după această perioadă de testare nu eşti mulţumit/ă, poţi renunţa fără costuri suplimentare.

IMPORTANT
1. Oferta este valabilă doar dacă accesezi de pe mobil pagina dedicată a campaniei.

2. După perioada de testare, poți alege unul dintre următoarele abonamente:

YOXO 20 GB
20 GB internet pe mobil din care 0 GB în roaming SEE, minute şi SMS-uri naţionale nelimitate
Preţ promoțional: 19 lei/lună, redus de la 25 lei/lună

YOXO 60 GB
60 GB internet pe mobil din care 0 GB în roaming SEE, minute şi SMS-uri naţionale nelimitate
Preţ promoțional: 29 lei/lună, redus de la 35 lei/lună;

YOXO 100 GB
100 GB internet pe mobil din care 3.88 GB în roaming SEE, minute şi SMS-uri naţionale nelimitate
Preţ promoțional: 39 lei/lună, redus de la 45 lei/lună.

Testare gratuită Yoxo 30 de zile. Ofertă valabilă până duminică, 14 martie.

PS. Recent, și Vodafone a ieșit pe piață cu un abonament similar, Vodafone Flex. Însă preţurile pleacă de pe la 35 lei/lună.

miercuri, 27 ianuarie 2021

Platforma online pentru plata dosarelor de daună în 48 de ore pentru RCA.

Dan Cobeanu, co-fondatorul platformei roviniete.ro, pregăteşte lansarea PayPactprima platformă online din România care facilitează procesul de obținere a compensației pentru accidente acoperite de asigurarea RCA pentru care se poate întocmi o constatare amiabilă online.

În premieră în România, PayPact introduce plata despăgubirii în urma producerii unui risc asigurat în maximum 48 de ore.

PayPact a creat un user flow complet care permite realizarea dosarului de daună pe smartphone, în câteva minute de la producerea accidentului.


Informațiile sunt preluate în mare parte automat, împreună cu imaginile şi documentele aferente. Ulterior, acestea sunt procesate de evaluatorii acreditați şi trimise societății de asigurare împreună cu o evaluare a daunelor.

După aprobarea asiguratorului, PayPact transferă banii direct în contul clientului în maximum 48 h.

PayPact este o platformă independentă, neafiliată, realizată de către o echipă cu expertiză amplă în dezvoltarea de platforme de succes ce au procesat în ultimii 3 ani peste 10 milioane de tranzacţii.

duminică, 10 ianuarie 2021

Telegram, aplicația de mesagerie mobilă și desktop bazată pe cloud, cu accent pe securitate și viteză ..

este rapidă, simplă și gratuită.

Fiind bazată pe cloud cu sincronizare perfectă, vă puteți accesa mesajele de pe mai multe dispozitive simultan (smartphone, tablete și PC-uri), și puteți partaja un număr nelimitat de fotografii, clipuri video și fișiere (doc, zip, mp3, etc.) de până la 2 GB fiecare. Și dacă nu doriți să stocați toate aceste date pe dispozitiv, puteți să le păstrați întotdeauna în cloud.

Este necesar doar să folosiți numărul principal de telefon mobil pentru a vă autentifica peste tot.

Există aplicații pentru iOS, Android și Windows Phone. Și puteți utiliza versiunea web a Telegram sau puteți descărca una dintre aplicațiile pentru desktop pentru Windows, macOS și Linux.

Cu Telegram puteți crea grupuri pentru până la 200.000 de persoane sau canale pentru audiențe nelimitate. Puteți scrie contactele dvs. de telefon și puteți găsi persoane după numele de utilizator. Așadar, Telegram reprezintă un mix de SMS-uri și e-mailuri, având grijă de toate cerințele dvs. personale sau de afaceri. În plus, sunt acceptate apeluri vocale criptate. Mai mult, Telegram are o căutare animată gif, un editor de fotografii de ultimă generație și o platformă de stickere.

API-ul Telegram permite dezvoltatorilor să-și creeze propriile aplicații Telegram. De asemenea, există API-ul Bot, o platformă pentru dezvoltatori care permite oricui să construiască cu ușurință instrumente specializate pentru Telegram, să integreze orice servicii și chiar să accepte plăți de la utilizatorii din întreaga lume.

Care este diferența dintre grupuri și canale?
Grupurile Telegram sunt ideale pentru împărtășirea lucrurilor cu prietenii și familia sau pentru colaborarea în echipe mici. Dar și grupurile pot crește foarte mari și pot sprijini comunități de până la 200.000 de membri. Puteți face public orice grup, să comutați istoricul persistent pentru a controla dacă noii membri au acces sau nu la mesaje anterioare și numiți administratori. De asemenea, puteți să fixați mesaje importante în partea de sus a ecranului, astfel încât toți membrii să le poată vedea, inclusiv cei care tocmai s-au alăturat.

Canalele sunt un instrument pentru difuzarea mesajelor către audiențe mari. De fapt, un canal poate avea un număr nelimitat de abonați. Când postați pe un canal, mesajul este semnat cu numele și fotografia canalului și nu cu cel personal. Fiecare mesaj dintr-un canal are un contor de vizualizări care se actualizează atunci când este vizualizat mesajul, inclusiv copiile sale transmise. Răspunsurile, mențiunile și hashtag-urile sunt cele care ajută la menținerea eficientă a comunicării în comunitățile mari.

Telegram este mai rapid și mult mai sigur decât orice altă aplicație similară. În plus, Telegram este gratuit și va rămâne gratuit - fără taxe de abonament, pentru totdeauna. Testati-l cu un clic pe link-ul de mai jos.

luni, 4 ianuarie 2021

Modificările Codului Fiscal, valabile de la 01.01.2021 ..

sunt incluse în Legea 296/2020 din 18 decembrie 2020 pentru modificarea şi completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal, fiind publicate în Monitorul Oficial nr. 1269 din 21 decembrie 2020.

Titlul I - Definiții
Se modifică definiția locului conducerii efective, acesta reprezentând locul în care o persoană juridică străină realizează operațiuni care corespund unor scopuri economice, reale și de substanță și unde este îndeplinită cel puțin una dintre următoarele condiții:
  • deciziile economico-strategice necesare pentru conducerea activității persoanei juridice străine în ansamblul său se iau în România de către directorii executivi/membrii consiliului de administrație; sau
  • cel puțin 50% dintre directorii executivi/membrii consiliului de administrație ai persoanei juridice străine sunt rezidenți.
S-a introdus o procedură specifică de stabilire a rezidenței fiscale pe baza locului conducerii efective.
Se completează definiția rezidentului, clarificându-se faptul că rezidentul român este supus impozitării în România pentru veniturile mondiale obținute din orice sursă. De asemenea, anumite prevederi referitoare la, persoana juridică română” se aplică acum şi persoanelor rezidente în România. 

Titlul II - Impozit pe profit 
Scutirea de impozit a profitului reinvestit Se aduc anumite clarificări privind scutirea de impozit pe profit aferentă investițiilor realizate. Mai exact, scutirea se acordă în limita impozitului pe profit calculat cumulat:
  • de la începutul anului până în trimestrul punerii în funcțiune a activelor, pentru contribuabilii care aplică sistemul trimestrial de declarare/plată a impozitului pe profit, respectiv;
  • de la începutul anului punerii în funcțiune a activelor până la sfârșitul anului respectiv pentru contribuabilii care aplică sistemul anual de declarare/plată a impozitului pe profit.
Se specifică faptul că profitul pentru care s-a beneficiat de scutirea de impozit pe profit, mai puțin partea aferentă rezervei legale, poate fi repartizat la rezerve și în cursul anului următor. 

Cheltuieli Se completează cheltuielile deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal cu cheltuielile aferente activității în regim de telemuncă, pentru salariații care desfășoară activitatea în acest regim.
Cheltuielile cu beneficiile acordate salariaților în instrumente de capitaluri cu decontare în acțiuni reprezintă elemente similare cheltuielilor la momentul acordării efective a beneficiilor, indiferent de tratamentul fiscal aplicat la nivelul salariaților. În trecut, acestea puteau fi considerate elemente similare cheltuielilor doar dacă erau impozitate la nivelul salariaților.
Se abrogă prevederea care încadrează cheltuielile pentru funcționarea corespunzătoare a unor unități de educație timpurie în categoria cheltuielilor sociale, deductibile limitat. Astfel, acestea sunt considerate cheltuieli nedeductibile care se scad, în ordine, din impozitul pe profit, impozitul pe salarii, taxa pe valoarea adăugată sau accize, în limita a 1.500 lei/lună pentru fiecare copil.

Se includ în categoria cheltuielilor nedeductibile:
  • cheltuielile aferente tranzacțiilor cu persoane situate într-un stat inclus în Lista UE a jurisdicțiilor necooperante în scopuri fiscale;
  • cheltuielile reprezentând amortizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, care se scad din impozitul pe profit.
Se acordă deductibilitate integrală pentru ajustările privind deprecierea creanțelor ce sunt neîncasate într-o perioadă ce depășește 270 de zile de la data scadenței, nu sunt garantate și sunt datorate de o persoană care nu este afiliată (și nu doar într-un procentaj de 30%, ca în trecut).

Contracte de leasing Se introduc prevederi fiscale specifice contribuabililor care aplică reglementările contabile conforme cu Standardele internaționale de raportare financiară.

Pierderi fiscale Se introduc prevederi referitoare la recuperarea pierderilor fiscale în contextul unor operațiuni de fuziune/divizare/desprindere în care sunt implicate microîntreprinderi.

Creditul fiscal În ceea ce privește acordarea creditului fiscal în România pentru impozite plătite unui stat străin, se aduc clarificări referitoare la documentația necesară care atestă plata impozitelor în străinătate. 
 
Consolidarea fiscală Se instituie sistemul de consolidare fiscală în domeniul impozitului pe profit. Aspecte relevante:
  • Grupul fiscal poate fi constituit doar din persoane juridice române și/sau persoane cu sediul social în România înființate conform legislației europene, acesta putând include, în anumite cazuri, și sediul permanent din România al unui nerezident;
  • Este necesară o deținere, directă sau indirectă, de cel puțin 75% din valoarea/numărul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot, pe o perioadă neîntreruptă de un an anterioară începerii consolidării;
  • Membrii grupului trebuie să fie plătitori de impozit pe profit (microîntreprinderile nu pot fi parte a grupului, nici cei ce desfășoară activități de natura barurilor/cluburilor de noapte, discotecilor, cazinourilor și nici cei care sunt concomitent plătitori de impozit pe profit și impozit specific), ce aplică același sistem de plată a impozitului pe profit și au același an fiscal, nu fac parte dintr-un alt grup fiscal din domeniul impozitului pe profit și nu se află în dizolvare/lichidare;
  • Perioada de aplicare a sistemului este de cinci ani fiscali, acesta fiind opțional. Cererea se depune cu cel puțin 60 de zile înainte de începerea perioadei pentru care se solicită aplicarea consolidării fiscale, sistemul urmând a se aplica începând cu anul fiscal următor depunerii cererii. Pentru menținerea grupului după cei cinci ani, opțiunea poate fi reînnoită;
  • Se desemnează unul dintre membri ca persoana juridică responsabilă ce va calcula, declara și plăti impozitul pe profit pentru grup, impozit determinat prin însumarea calculelor individuale ale fiecărui membru (existând astfel posibilitatea de a compensa profiturile fiscale ale companiilor din grup cu pierderile fiscale ale celorlalte);
  • Pierderile fiscale înregistrate de un membru al grupului înainte de aplicarea sistemului nu pot fi compensate la nivelul grupului;
  • Dacă grupul se desființează după cinci ani, pierderile înregistrate și nerecuperate în perioada consolidării se recuperează de către persoana responsabilă;
  • Fiecare membru are obligația de întocmire a dosarului de prețuri de transfer, care va include și tranzacțiile cu membrii grupului;
  • Dacă unul dintre membri nu mai îndeplinește condițiile, acel membru și persoana juridică responsabilă recalculează impozitul pe profit datorat individual/pentru grup, cu perceperea de dobânzi și penalități de întârziere, după caz;
  • Impozitul nu se recalculează în următoarele situații: vânzarea/cesionarea titlurilor de participare deținute la unul din membrii grupului dacă deținerea scade sub 25%; dizolvarea unui membru; ieșirea din grup a unui membru ca urmare a operațiunilor de reorganizare (fuziune, divizare, transfer de active, schimb de acțiuni);
  • Prevederile referitoare la consolidare nu se aplică în cazul în care aceasta are ca scop frauda și evaziunea fiscală.
Impozitul pe dividende Se introduce o nouă excepție de la obligația unei persoane juridice române de a reține, declara şi plăti impozitul pe dividende, în cazul dividendelor plătite organismelor de plasament colectiv fără personalitate juridică.

TITLUL III -Impozitul pe veniturile microîntreprinderilor Veniturile din dividende primite de o microîntreprindere de la o persoană juridică română devin neimpozabile la calculul impozitului pe veniturile microîntreprinderilor. 

TITLUL IV - Impozitul pe venit | TITLUL V - Contribuții sociale obligatorii
Rezidența fiscală a persoanelor fizice Persoana fizică nerezidentă care îndeplinește condiția de rezidență privind centrul intereselor vitale este supusă impozitului pe venit pentru veniturile obținute din orice sursă, atât din România, cât şi din afara României, începând cu prima zi în care declară că centrul intereselor vitale se află în România.
Persoana fizică nerezidentă care este prezentă în România pentru o perioadă sau mai multe perioade care depășesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, care se încheie în anul calendaristic vizat, este supusă impozitului pe venit pentru veniturile obținute din orice sursă, atât din România, cât și din afara României, începând cu prima zi a sosirii în România. 

Venituri și avantaje de natură salarială Se aduc clarificări cu privire la definirea avantajelor salariale, și anume că acestea includ sume primite în legătură cu o activitate salariată de la angajator, precum și sume primite de la terți ca urmare a unei relații contractuale între părți.
Sunt aduse completări în ceea ce privește tratamentul fiscal aplicabil în cazul contravalorii serviciilor turistice și/sau de tratament, inclusiv transportul, pe perioada concediului, pentru salariații proprii și membrii de familie ai acestora, acordate de angajator, astfel cum este prevăzut în contractul de muncă. Acestea sunt neimpozabile și nu sunt incluse în baza de calcul al contribuțiilor sociale în măsura în care valoarea lor totală nu depășește într-un an fiscal nivelul unui câștig salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul în care au fost acordate.
Sunt exceptate de la impozitul pe venit și contribuțiile sociale sumele acordate angajaților pentru cheltuielile cu utilitățile (electricitate, încălzire, apă și abonamentul de date) și achiziția mobilierului și echipamente de birou, în limita unui plafon lunar de 400 lei corespunzător numărului de zile din lună în care angajatul desfășoară activitate în regim de telemuncă.
De asemenea, cheltuielile cu testarea epidemiologică și/sau vaccinarea angajaților pentru a împiedica răspândirea bolilor care pun în pericol sănătatea angajaților și cea publică sunt exceptate de la impozitul pe venit și contribuțiile sociale.
Similar cu excepția de la impozit pe venit, se exceptează de la contribuțiile sociale sumele plătite de angajator pentru educația timpurie a copiilor angajaților.
Angajații microîntreprinderilor care utilizează mașina societății și în scop personal nu mai sunt impozitați pentru acest avantaj, fără a fi prevăzută o limită, așa cum există în cazul angajaților companiilor plătitoare de impozit de profit (respectiv limita de deductibilitate de 50%).

Se introduc noi reglementări în cazul avantajelor în bani și în natură primite de la terți sau ca urmare a prevederilor contractului individual de muncă ori a unei relații contractuale între părți, în sensul că obligația de calcul, reținere, plată și declarare a impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale revine:
  • angajatorului-rezident fiscal român, când avantajele în bani şi în natură sunt acordate de alte entități decât acesta și plata se efectuează prin intermediul angajatorului;
  • plătitorilor de venituri-rezidenți fiscali români, când avantajele în bani și în natură sunt acordate de alte entități decât angajatorul, în situația în care acestea din urmă sunt rezidenți fiscali români.
Pentru contribuabilii care obțin avantaje în bani şi/sau în natură de la terți care nu sunt rezidenți fiscali români se aplică următoarele reguli:
  • impozitul pe venit se calculează, se declară şi se plătește de către contribuabil, cu excepția situației în care angajatorul rezident fiscal român a optat pentru calcularea, reținerea și plata impozitului pe venit datorat;
  • contribuțiile sociale se calculează, se declară şi se plătesc de către contribuabil sau de către angajatorul său nerezident, în funcție de statul în care își are sediul angajatorul/plătitorul de venituri. 
Venituri din activități independente În cazul transformării/schimbării formei de exercitare a unei activități nu se include în venitul brut al activității care urmează să se transforme/schimbe şi nu este supusă impozitării contravaloarea bunurilor şi a drepturilor, inclusiv creanțele neîncasate care se transferă în patrimoniul afacerii în care s-a transformat/schimbat.
În ceea ce privește cheltuielile reprezentând sumele datorate de entitatea care se transformă/schimbă, la data transformării/schimbării, se respectă regulile generale privind deducerea cheltuielilor la entitatea în care s-a transformat/schimbat.
În venitul brut al activității care urmează să se transforme/schimbe se include şi suma reprezentând contravaloarea bunurilor şi a drepturilor din patrimoniul afacerii care trec în patrimoniul personal al contribuabilului, la momentul transformării/schimbării activității, operațiune considerată din punct de vedere fiscal o înstrăinare. Evaluarea acestora se face la prețurile practicate pe piață sau stabilite prin expertiză tehnică.

Venituri din cedarea folosinței bunurilor Sunt introduse noi reglementări în cazul veniturilor obținute de proprietar din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală. Astfel, veniturile realizate din închirierea în scop turistic a unui număr de camere cuprins între unu şi cinci inclusiv, în cursul unui an fiscal, se determină pe baza normei anuale de venit. În cazul depășirii numărului de cinci camere de închiriat în cursul aceluiași an fiscal, determinarea venitului se efectuează pe baza normei anuale de venit pentru întregul an fiscal, iar începând cu anul fiscal următor determinarea venitului net se realizează în sistem real, potrivit regulilor de stabilire prevăzute în categoria venituri din activități independente.
Se abrogă regulile privind stabilirea impozitului în cazul opțiunii pentru determinarea venitului net în sistem real în cazul veniturilor realizate din închirierea în scop turistic a unui număr de camere cuprins între unu şi cinci inclusiv. 

Venituri din investiții Se aduc modificări la definiția veniturilor din România din transferul titlurilor de valoare. În această categorie sunt incluse venituri din transferul titlurilor de valoare, altele decât instrumentele financiare derivate, emise de rezidenţi români, precum și venituri din operaţiuni cu instrumente financiare derivate, realizate printr-un intermediar, rezident fiscal român la care persoana fizică are deschis contul.
Se include în categoria veniturilor neimpozabile din investiții venitul rezultat din transferul de titluri de valoare şi/sau aur la momentul dobândirii acestora în cazul partajului judiciar sau voluntar, precum și al regimului separației de bunuri.
Se prelungește de la 31 ianuarie până în ultima zi a lunii februarie a anului curent pentru anul anterior termenul impus intermediarilor, societăților de administrare a investițiilor sau societăților de investiții autoadministrate pentru informarea contribuabililor și pentru depunerea declarației informative privind totalul câștigurilor/pierderilor pentru tranzacțiile efectuate în cursul anului fiscal.

Venituri din pensii În ceea ce privește veniturile din pensii, se reglementează faptul că la stabilirea venitului impozabil lunar pentru sumele primite ca plăți eșalonate în rate, plafonul de venit neimpozabil, astfel cum este stabilit de legislația fiscală, se acordă pentru fiecare rată lunară de la fiecare fond de pensii.

Venituri din premii și din jocuri de noroc Veniturile neimpozabile din această categorie sunt completate cu reducerile comerciale de preț acordate persoanelor fizice, altele decât cele acordate contribuabililor care obțin venituri din salarii și asimilate salariilor - pentru care se aplică regulile de impozitare specifice veniturilor din salarii şi asimilate salariilor.

Venituri din alte surse În categoria veniturilor din alte surse sunt incluse biletele de valoare sub forma tichetelor-cadou acordate pe baza evidenței nominale, pentru campanii de marketing, studiul pieței, promovarea pe piețe existente sau noi, pentru protocol, pentru reclamă şi publicitate, altele decât cele cărora le sunt aplicabile regulile de impozitare aferente veniturilor de natură salarială sau asimilate. 

Evitarea dublei impuneri prin metoda creditului fiscal sau metoda scutirii
Condiția referitoare la documentul justificativ necesar pentru acordarea creditului fiscal/a scutirii este completată pentru a include și documentul justificativ eliberat de către plătitorul de venit/agentul care reține la sursă impozit în statul străin, în situația în care autoritatea competentă a statului străin nu eliberează un document justificativ privind plata impozitului în străinătate. De asemenea, în cazul veniturilor pentru care nu se realizează reținerea la sursă a impozitului în statul străin, impozitul plătit în străinătate de persoana fizica se dovedește printr-un document justificativ, eliberat de autoritatea competentă a statului străin sau prin copia declarației fiscale sau a documentului similar depusă/depus la autoritatea competenta străină însoțită de documentația care atestă plata acestuia în situația în care autoritatea competentă a statului străin nu eliberează un document justificativ.

Declarația unică Termenul de depunere a declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice, precum și termenul de plată al acestora, va fi data de 25 mai inclusiv a anului următor celui de realizare a veniturilor. Același termen este aplicabil și pentru depunerea formularului 230 “Cerere privind destinația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat”.

Prevederi speciale privind remunerația obținută din străinătate, pentru activitate desfășurată în străinătate, de membri ai consiliului de administrație, membri ai directoratului, membri ai consiliului de supraveghere, administratori, directori, cenzori.
În cazul veniturilor reprezentând remunerații, indemnizații, alte venituri similare, precum și orice alte avantaje, în bani și/sau în natură obținute din străinătate în calitate de membri ai consiliului de administrație, membri ai directoratului, membri ai consiliului de supraveghere, administratori, directori, cenzori, membri fondatori, reprezentanți în adunarea generală a acționarilor sau orice alte activități desfășurate în funcții similare pentru activitatea desfășurată în străinătate la angajatori/plătitori de venit care nu au sediul permanent și nu sunt rezidenți fiscali în România, contribuțiile de asigurări sociale și cele de asigurări sociale de sănătate, datorate în România cu respectarea prevederilor legislației europene aplicabile în domeniul securității sociale, precum şi a acordurilor privind sistemele de securitate socială la care România este parte, se declară și se plătesc anual până la termenul de înregistrare a declarației unice privind impozitul pe venit și contribuții sociale datorate de persoanele fizice. 

TITLUL VI- Impozitul pe veniturile obținute din România de nerezidenți
Mai multe prevederi care făceau referire la „persoana juridică română” au fost modificate, acestea referindu-se acum la „rezident”. De exemplu, veniturile impozabile din perspectiva impozitului pe veniturile obținute din România de nerezidenți cuprind veniturile din lichidarea unui rezident, în trecut fiind considerate impozabile doar cele din lichidarea unei persoane juridice române.
Se reduce de la 16% la 10% cota de impozit pentru următoarele tipuri de venituri obținute din România de persoane fizice rezidente într-un stat membru al Uniunii Europene sau într-un stat cu care România are încheiată o convenție de evitare a dublei impuneri: venituri din dobânzi, redevențe, comisioane, activități sportive și de divertisment desfășurate în România, servicii de management sau de consultanță, servicii prestate în România.

TITLUL VII - Taxa pe Valoarea Adăugată
Dreptul de deducere exercitat prin decontul de TVA Se acordă posibilitatea exercitării dreptului de deducere a taxei pe valoarea adăugată (TVA) la beneficiar în cazul în care furnizorul emite facturi de corecție din proprie inițiativă sau după inspecția fiscală, chiar dacă termenul de prescripție a dreptului de a stabili obligații fiscale s-a împlinit. Astfel, dreptul de deducere poate fi exercitat în cel mult un an de la data primirii facturii de corecție, sub sancțiunea decăderii. 

Ajustarea bazei de impozitare Sunt modificate prevederile legislative naționale privind ajustarea bazei de impozitare a TVA, în vederea alinierii cu principiile fundamentale ale Directivei de TVA și jurisprudența europeană recentă. Potrivit cadrului juridic și fiscal actual, nu este posibilă ajustarea bazei de impozitare în cazul creanțelor neîncasate de la debitori-persoane fizice. Astfel, modificarea prevede că în cazul în care contravaloarea totală sau parțială a bunurilor livrate sau a serviciilor prestate nu a fost încasată de la beneficiarii-persoane fizice în termen de 12 luni de la termenul de plată stabilit de părți, ori - în lipsa acestuia - de la data emiterii facturii, baza impozabilă de TVA poate fi ajustată.
Ajustarea este permisă doar dacă se face dovada că s-au luat măsuri comerciale pentru recuperarea creanțelor de până la 1,000 lei, inclusiv, respectiv că au fost întreprinse proceduri judiciare pentru recuperarea creanțelor mai mari de 1,000 lei. 

Posibilitatea de a desemna un reprezentant fiscal autorizat pentru obligațiile de TVA Persoanele neînregistrate în scopuri de TVA în România care efectuează în România import de bunuri care au fost transportate dintr-un teritoriu terț sau o țară terță pot desemna un reprezentant fiscal autorizat care sa îndeplinească obligațiile din perspectiva TVA. 

TVA la încasare Plafonul cifrei de afaceri pentru aplicarea sistemului TVA la încasare crește de la 2.250.000 lei la 4.500.000 lei.

TVA în vamă Nu se face plata efectivă a TVA în vamă pentru importurile efectuate de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care au obținut certificat de amânare de la plata TVA și care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
  • nu au obligații bugetare restante;
  • au realizat, în ultimele șase luni anterioare lunii în care solicită eliberarea certificatului, importuri din teritorii şi state terțe, cu valoare cumulată de cel puțin 50 milioane lei, cu excepția produselor supuse accizelor armonizate;
  • nu înregistrează debite față de autoritatea vamală;
  • sunt înregistrate în scopuri de TVA cu cel puțin șase luni înaintea depunerii cererii pentru certificat;
  • nu sunt în stare de insolvență, în procedura de reorganizare sau lichidare judiciară.
TITLUL VIII - Accize Prevederile Codului fiscal au fost actualizate cu trimiteri la actele normative în vigoare, emise atât pe plan european, cât și național.
Se stabilește că, pentru un produs accizabil obținut în urma probelor tehnologice în cazul unui antrepozitar propus, exigibilitatea accizelor intervine la momentul respingerii cererii de autorizare ca antrepozit fiscal. Pentru această situație, acciza devine exigibilă la data la care decizia de respingere a cererii de autorizare ca antrepozit fiscal produce efecte.
Se modifică acciza specifică pentru țigarete. Astfel, în perioada 1 ianuarie 2021 - 31 martie 2021, acciza specifică pentru țigarete va fi de 418,76 lei/1.000 țigarete. Totodată, acciza totală va crește de la 1 ianuarie 2021 la 546,21 lei/1.000 țigarete.
Pentru operatorii economici mari contribuabili, autoritatea competentă pentru autorizarea antrepozitelor fiscale, a destinatarilor/expeditorilor înregistrați şi a importatorilor autorizați este Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili.
Se aduc clarificări privind momentul plății accizelor în cazul vânzărilor la distanță din alte state membre de produse accizabile. Astfel, acciza se va plăti în prima zi lucrătoare imediat următoare celei în care s-au recepționat produsele.
Operatorii economici autorizați în domeniul gazului natural și al energiei electrice au obligația de a se înregistra la autoritatea competentă înainte de a desfășura activitatea de furnizare a acestor produse către consumatorii finali. În ceea ce privește operatorii economici autorizați în domeniul cărbunelui, cocsului și lignitului, această obligație intervine înainte de livrarea produselor în România de către producători, importatori sau operatori economici care efectuează achiziții intracomunitare.
Se introduce o nouă categorie de băuturi fermentate liniștite care beneficiază de nivel zero al accizei, respectiv acele produse obținute din fructe de pădure, fără alte adaosuri de arome sau alcool.

TITLUL IX- Impozite și taxe locale Se includ în definiția clădirilor și fundațiile turnurilor de susținere a turbinelor eoliene.
În cazul persoanelor juridice, valoarea impozabilă a clădirii se va actualiza o dată la cinci ani pe baza unui raport de evaluare întocmit de un evaluator autorizat (până acum, termenul era de trei ani).

Definiții Se modifică definiția locului conducerii efective și se introduce o procedură specifică de stabilire a rezidenței fiscale pe baza locului conducerii efective.

Impozit pe profit Se introduc prevederi referitoare la instituirea sistemului de consolidare fiscală în domeniul impozitului pe profit;
Se acordă deductibilitate integrală pentru ajustările privind deprecierea creanțelor ce sunt neîncasate într-o perioadă ce depășește 270 de zile de la data scadenței, nu sunt garantate și sunt datorate de o persoană care nu este afiliată;

Impozit pe venit și contribuții sociale Se introduc prevederi ce clarifică momentul de la care persoanele fizice nerezidente sunt considerate rezidente fiscal în România;
Se aduc clarificări cu privire la definirea avantajelor salariale, și anume că acestea includ sume primite în legătură cu o activitate salariată de la angajator, precum și sume primite de la terți ca urmare a unei relații contractuale între părți;
Se exceptează de la plata impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale: anumite beneficii ce se acordă angajaților ce desfășoară activitate în regim de telemuncă în anumite limite, cheltuielile cu testarea epidemiologică și/sau vaccinarea angajaților pentru a împiedica răspândirea bolilor care pun în pericol sănătatea angajaților și cea publică, și sumele plătite de angajator pentru educația timpurie a copiilor angajaților;
Se introduc noi reglementări în cazul avantajelor în bani și în natură primite de la terți sau ca urmare a prevederilor contractului individual de muncă ori a unei relații contractuale între părți;
În categoria veniturilor din alte surse sunt incluse biletele de valoare sub forma tichetelor-cadou acordate pe baza evidenței nominale, pentru campanii de marketing, studiul pieței, promovarea pe piețe existente sau noi, pentru protocol, pentru reclamă şi publicitate, altele decât cele cărora le sunt aplicabile regulile de impozitare aferente veniturilor de natură salarială sau asimilate;
Termenul de depunere a declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice, precum și termenul de plată al acestora, va fi data de 25 mai inclusiv a anului următor celui de realizare a veniturilor. Același termen este aplicabil și pentru depunerea formularului 230 “Cerere privind destinația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat”.

Impozit pe veniturile microîntreprinderilor Veniturile din dividende primite de la o persoană juridică română devin neimpozabile.

Impozit pe veniturile obținute din România de nerezidenți Mai multe prevederi ce făceau referire la “persoana juridică română” au fost modificate, acum referindu-se la “rezident”;
Se reduce de la 16% la 10% cota de impozit pentru anumite tipuri de venituri obținute din România de persoane fizice nerezidente.

Taxa pe valoarea adăugată (TVA) Baza de impozitare a TVA poate fi ajustată pentru facturi mai vechi de un an și neîncasate de la persoane fizice.
S-a introdus posibilitatea de a desemna un reprezentant fiscal autorizat pentru obligațiile de TVA, de către persoanele înregistrate în scopuri de TVA în România.

Accize Se majorează de la 1 ianuarie 2021 acciza totala și acciza specifica la țigarete;
S-a introdus acciza zero pentru o nouă categorie de băuturi fermentate liniștite, respectiv produsele obținute din fructe de pădure, fără alte adaosuri de arome sau alcool.

Impozite și taxe locale Se includ în definiția clădirilor și fundațiile turnurilor de susținere a turbinelor eoliene;
În cazul persoanelor juridice, valoarea impozabilă a clădirii se va actualiza o dată la cinci ani.

Sursa: PWC Romania

PS. Rezumatul Legii 295/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, precum și pentru aprobarea unor măsuri fiscal-bugetar AICI.
dualstore.ro

Postări populare

3gifts.ro

Etichete

3x valoarea punctelor Thank You 5G+ abonament accesorii accident accize acreditare acreditate ajutor alimentare anamneza Android antreprenor apa apel aplicatie AppGalery apple aromat asebuss atelier atipic auto autorizat banca banca romaneasca banca transilvania bancare bani barbati bcr beneficii biplan bonusuri brd brut natur Bucuresti bucurie bugete business buy back cadastru cadouri Calculatoare Diverse Imprimante Laptopuri calitate canale canapele cartela cartele prepay cashback casti oppo enco buds w12 ceas oppo watch free cec bank cel mai ieftin cheltuieli chestionare clienti CNPP coaching cod fiscal colorate coltar concurs. Orange consult consultanta cont contact contracte contributii copii creare credit credite cumparaturi curatare curs dauna de testat Decathlon demidulce demisec dermatocosmetice deschidere despagubire digital digitalizare discount dividende dosare drmax dulce easybox ecodesign ecosistem eficienta energie electrica engleza EUROGLASS expertize exterioara extra-beneficii extrase facturi faine fara reteta farmacie faruri fashion femei financiar financiare fiscal fisiere fizice folii auto formular fotolii freelancer gaze geamuri generatia germana gratuit grupuri harta harti HoReCa hotel hoteluri HR huawei Huawei Mate 10 Pro Huawei P20 Ilfov Imbraminte imobiliare impozit imprumut incaltaminte inlocuire inrolare inscrieri interioara internet iOS judiciare lansari leasing lentile Linux livrare livrari livrator locali lunete magazin management manager marketing marketplace masina masina audi q2 medicamente meditativ mediu messenger mici minerale mobil mobilier modificari Monitoare montare national net nevoi newsletter noi non-alimentare nou numerar ochelari Office oftalmologic ONG online opinie optimizare oradea orange OTC parbrize parfumat pat Penny pensii persoane personale piederi piele piscina plan cadastral plan de afacere planificare plata platforma Portal POS posta romana premii pretios preturi prima primul pro bono proces producatori produse profesional profit promotie promotii promovare rame rapid rapide RAR RCA receptii reclame recompense reconditionare reducere reduceri refurbished reparare resigilate retea Retelistica retrage retur retur gratuit Revolut rewards rezervare rezervari romania rosu roze rutier saltele sameday samsung sanatate scaune scoala sec second hand second-hand self-pay self-service sensibil Servere service servicii servicii. faine shopping sincronizare site skills smartphone smartphone honor x8 SMS soare social media sociale socializare Software solutie sondaje spa specialist sport streaming Supraveghere sustenabilitate tableta Tablete tandrete tapiterii taxe tech tehnice telefon telefonie Telegram tema tombola transport transport gratuit tranzactii TV TV5 Monde Plus TVA twinkle star umanitar util utile utilitati utilizatori utill vara vedere vehicul vendor venit video vin vitamine vodafone voucher voucher carburant webinarii wellness Windows yoxo zbor